مدیریت آزمایشگاه غذا و دارو

وحید طایفی اردبیلی

رشته تحصیلی: کارشناسی ارشد بیو شیمی

شماره تماس ۰۴۵۳۳۵۱۹۱۰۰

 

 

تاریخچه مدیریت آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی استان اردبیل

آزمایشگاه کنترل مواد غذایی اردبیل اولین بار در دهه ۱۳۶۰ به صورت مشترک با آزمایشگاه تشخیص طبی بیمارستان فاطمی به سرپرستی آقای داور مبینی راه اندازی شد و بعد از تعویض چندین ساختمان در سال ۱۳۸۵ در ساختمان کنونی معاونت غذا ودارو واقع در خیابان باکری به صورت مستقل مستقر گردید. هم اکنون آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در فضایی با زیر بنای حدود ۴۰۰ متر مربع و با ۹ نفر نیروی کارشناس با مدارک فوق لیسانس و لیسانس مشغول به فعالیت می باشد.

آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در سال ۱۳۹۴ به انواع دستگاه های پیشرفته از جمله کروماتوگرافی گازی ( GC-Mass )‌، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ( HPLC )، الایزا ریدر و ترموسایکلر ( PCR ) جهت شناسایی تقلبات پیشرفته در مواد غذایی مجهز گردید.

اهم وظایف رئیس آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی:

  1. بررسی جواب آزمایشات بخش ها و انطباق آن با استاندارد ملی ایران
  2. تهیه و ارائه آمار
  3. هماهنگ کردن بخش های آزمایشگاه جهت انجام بهینه وظایف
  4. بررسی و تائید توانایی آزمایشگاه های کارخانجات تولید مواد غذایی و آزمایشگاه های همکار
  5. برآورد کردن نیازهای تجهیزاتی و مواد مصرفی و درخواست خرید آن
  6. کنترل کیفیت بخش های آزمایشگاه
  7. رفع اشکالات نرم افزاری و سخت افزاری تجهیزات آزمایشگاه در صورت توان
  8. تهیه و تدوین فرایندهای ارتقای کیفیت و برنامه استراتژیک آزمایشگاه
  9. تدوین دستورالعمل های کاری ( SOP ) روش های کنترل و ضوابط مربوط به کلیه فرآورده های غذایی ، آرایشی و بهداشتی
  10. همکاری در اجرای طرح های تحقیقاتی
  11. برگزاری دوره های آموزشی برای کارشناسان و مسئولین فنی کارخانجات تولیدی.

 

 

 

آخرین ویرایش۰۸ تیر ۱۳۹۶